Om Karine Nyborg

foto: Jan-Erik Støstad

foto: Jan-Erik Støstad

Jeg er født 12.juni 1962 i Oslo, vokste opp på Ås, slo meg senere ned på Holmlia i Oslo, og bor nå på Jar i Bærum.

Til daglig er jeg professor i samfunnsøkonomi ved Universitetet i Oslo, der jeg blant annet underviser i atferdsøkonomi. Forskningen min handler særlig om økonomisk analyse av sosiale og moralske normer og om miljøspørsmål. Tidligere har jeg vært fast økonomiskribent i Dagsavisen, Dagens Næringsliv og Aftenposten. Full faglig CV finnes her.

I 2007 gikk jeg på Aschehougs forfatterskole. Samme år debuterte jeg skjønnlitterært med novellen «Det må være en grunn» (delt 2. premie i novellekonkurranse i anledning Vinduets 60-årsjubileum, trykket i tidsskriftets spesialnummer høsten 2007).

I 2010 kom novellesamlingen Ikke rart det kommer kråker (Aschehoug), som ble nominert til Ungdommens kritikerpris og Norlis debutantpris. I oktober 2013  ble romanen Jeg er ikke redd for mørket publisert.Samtidig kom pamfletten To stemmer: Når hodet og hjertet er uenige, kan det være noe en av dem ikke har skjønt – et forsøk på å få forfatteren og forskeren i meg på talefot ved å la dem diskutere et tema begge er opptatt av: personlig ansvar og ansvarsunnvikelse. Samtalen ga mersmak; forskeren og forfatteren har fortsatt dialogen, og den har nå har resultert i novellesamlingen Balladen om den usynlige hånd (Aschehoug, kommer i august 2016). «Adam i det perfekte frikonkurransemarkedet», en novelle fra denne samlingen, trykkes i Samtiden sommeren 2016.

Jeg har har også bidratt til pamflettene It’s all one song (Det stille forlaget, 2010) og Ut av de åpne vinduene i denne byen (Det stille forlaget, 2011), samt Cappelens Forslags Konversasjonsleksikon (bind I, 2014, og bind II, 2016).

Kontakt: post@karinenyborg.com

Last ned pressebilde (.jpg/høyoppløselig)
Foto: Jan-Erik Støstad