Om Karine Nyborg

foto: Jan-Erik Støstad

foto: Jan-Erik Støstad

Jeg debuterte skjønnlitterært i 2007 med novellen «Det må være en grunn», som ble premiert i  novellekonkurranse i anledning Vinduets 60-årsjubileum, og trykket i tidsskriftets spesialnummer høsten 2007. Samme år gikk jeg på Aschehougs forfatterskole.

I 2010 kom novellesamlingen Ikke rart det kommer kråker (Aschehoug), som ble nominert til Ungdommens kritikerpris og Norlis debutantpris. I oktober 2013  ble romanen Jeg er ikke redd for mørket publisert. Samtidig kom den lille boka To stemmer: Når hodet og hjertet er uenige, kan det være noe en av dem ikke har skjønt – et essay om personlig ansvar og ansvarsunnvikelse, formet som en samtale mellom mine to stemmer, forskerens og forfatterens. I 2016 fortsatte dialogen mellom disse to stemmene i novellesamlingen Balladen om den usynlige hånd (Aschehoug). «Adam i det perfekte frikonkurransemarkedet», en novelle fra denne samlingen, ble publisert i Samtiden sommeren 2016. En annen novelle fra samme bok, «The Convex Hull Will Always Exist», oversatt til engelsk av Rosie Hedger, ble publisert i Asymptote høsten 2017.

Jeg har har bidratt til samlingene It’s all one song (Det stille forlaget, 2010) og Ut av de åpne vinduene i denne byen (Det stille forlaget, 2011), samt Cappelens Forslags Konversasjonsleksikon (bind I, 2014, og bind II, 2016).

Medlem av Den norske Forfatterforening.

Til daglig er jeg professor i samfunnsøkonomi ved Universitetet i Oslo, der jeg blant annet underviser i atferdsøkonomi. Forskningen min handler særlig om økonomisk analyse av sosiale og moralske normer og om miljøspørsmål. Tidligere har jeg vært fast kronikør i Dagsavisen, Dagens Næringsliv og Aftenposten. Full faglig CV finnes her.

Jeg er født 12.juni 1962 i Oslo, men vokste opp på Ås. Voksenlivet har jeg for det meste tilbrakt på Holmlia og på Jar.

Bøker som er gått ut av salg i bokhandel kan kjøpes rimelig direkte fra meg – send en epost om du er interessert.

Kontakt: post@karinenyborg.com

Last ned pressebilde (.jpg/høyoppløselig)
Foto: Jan-Erik Støstad