To stemmer

To stemmer – når hodet og hjertet er uenige, kan det være noe en av dem ikke har skjønt. Essay, Aschehoug 2013.  9788203354182_Nyborg_Stemmer_9 (393x640)

Om personlig ansvarsfølelse – og om å vri seg unna. Et forsøk på å få mine to stemmer, den skjønnlitterære og økonomiforskerens, til å snakke sammen. Pamflett nr. 9 i Aschehougs serie Stemmer, utgitt i forbindelse med 100-årsjubileet for kvinners stemmerett i Norge.

Kjøp hos Tronsmo, eller (50 kr + porto) hos post@karinenyborg.com.

«Uortodoks dobbeltutgivelse fra professor i sosialøkonomi og forfatter Karine Nyborg (…) Den som lukker øynene for urettferdighet og overgrep, i den store eller i den lille verden, slipper også å ta stilling – og kan dermed bevare illusjonen om seg selv som en moralsk ansvarlig person. Men hva slags mennesker blir vi da?» Johnny Gimmestad, Aftenposten.

«Agnes Ravatn, Karine Nyborg og Maja S.K. Ratkje (…) bestreber seg på å artikulere noe akutt og betydningsfullt (…). Ved å løpe bevisst risiko, uttrykke seg i språklige hybridformer de ellers ikke benytter og åpent kjempe seg hinsides selvfølgelighetene, representerer disse tre tekstene ansatsene til en slags protest.» Bernhard Ellefsen, Morgenbladet.

«I mange år har jeg følt at jeg rir på to ville hester, med ett bein på hver hest. Nå kjenner jeg meg mer som et menneske som går på to bein.» Les mer: Intervju på SV-fakultetets hjemmesider.

«Norsk feminisme har fortsatt mye å jobbe med.» Les mer: Intervju og omtale av Stemmer-serien i Klassekampen.

««Stemmer 2013»-serien ble et uvurderlig forum for norsk feminisme.» Emil Flatø, Dagbladet.