Jeg er ikke redd for mørket

Roman, Aschehoug 2013. Jeg er ikke redd for mørketCecilie og Erlend er skilt, men deler fortsatt hus av hensyn til datteren. En kveld blir hun borte. Roman om en kjærlighet som verken er berget eller avsluttet, og om barnet som lever midt i den.

Bestill (100 kr + porto) hos post@karinenyborg.com, eller kjøp e-bok hos Norli.

Smaksprøve: Les utdrag fra «Jeg er ikke redd for mørket»

“Nyborg benytter seg av suggererende frampek og har en god behandling av dramaturgi, spesielt med tanke på behandling av tidsperspektiv.”  Thea Urdal, Dagsavisen.

Alle anmeldelser her

Annen omtale:

«Mens romanforfatteren Nyborg lar sine figurer vise hvilke dramatiske konsekvenser det kan få å vakle gjennom livet uten å ta sitt personlige ansvar på alvor, selv om viljen er aldri så god, så beskriver forskeren Nyborg hvilke sinnrike metoder vitenskapen benytter for å belyse de samme dilemmaene.» Johnny Gimmestad, Aftenposten.

«Det er et skille mellom tilsynelatende oppmerksomhet og ordentlig oppmerksomhet.» Intervju på SV-fakultetets hjemmesider

«Det er vanskelig å være nær uten å være nær. (…) Fornuften er fantastisk, men den må respektere harde realiteter som kjærlighet og savn.»  Intervju om romanen i Aschehoug Litteratur