Balladen om den usynlige hånd

Noveller, Aschehoug 2016.

Nyborg_skiss_blå-page-001«På stedet der jeg vokste opp, en liten soveby på Østlandet, fantes en usynlig hånd. At den var usynlig, var åpenbart; at det dreide seg om en hånd, uten tilhørende arm, skulder, hode eller øvrige kroppsdeler, var vanskeligere å slå fast.»

Har den usynlige hånd vennlige hensikter? Kan et indre mørke beskrives matematisk? Hvordan reagerer en bedrager som møter seg selv? Vil romantikken blomstre for paret som legger bryllupsreisen til det perfekte frikonkurransemarkedet? Og hva er egentlig et menneske? Svarene får du i Balladen om den usynlige hånd – sju fabler om eksistens, lengsel og økonomisk teori.

 Strålende noveller i iøynefallende format… løp og kjøp, eller lån og les. Jan Askelund, Stavanger Aftenblad.

Balladen om den usynlige hånd» inneholder noen av de mest originale og morsomme tankene som noensinne er kommet fra en professor på Økonomisk institutt. Eivind Hoff-Elimari, Agenda Magasin.

Flere anmeldelser her.

Les to av novellene fra boka:

«De elskende fangenes dilemma».

«Adam i det perfekte frikonkurransemarkedet«.

Kjøp fra restopplaget for kr 100 + porto! Send epost med navn og adresse til post@karinenyborg.com.

Intervjuer og omtaler:

Kulturhuset Bok i P2, 13.11.16

Podcast med Litterært skriftemål: «Karine Nyborg er kanskje vår eneste forfatter som skriver filosofisk-økonomisk fiction.» Intervju med Vårt Lands kulturredaktør Alf Kjetil Walgermo. Også tilgjengelig på iTunes.

Å skrive om økonomisk teori, kosmisk ensomhet og fiskekaker. Ugla bokmagasin.

Podcast fra Litteraturhuset i Bergen: «En desperat forklaring». Møte mellom Karine Nyborg og Katrine Løken om økonomi og litteratur, ledet av Ine Lavik.

Noveller tett på økonomisk teori. Intervju på SV-fakultetets sider, UiO.